Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Omistajista

Tilan omistaa Tammilaakson kolmihenkinen perhe. Hepen ja Riksan lisäksi perheeseen kuuluu 2,5-vuotias poika Oliver.

Hepe on pirtsakka, maanläheinen 23-vuotias nuori nainen. Luonteeltaan hän on lempeä mutta määrätietoinen. Äitimäisellä otteellaan hän huolehtii kaikista ympärillään olevista ihmisistä ja eläimistä rakkautta ja hymyjä säästelemättä. Hepen vastuulla on hevosista huolehtiminen. Hänet löytää useimmiten tallista tai ratsastuskentältä, ellei koko poppoo ole lähtenyt jonnekin kauemmas kisailemaan.

Riksa taas on nuori parikymppinen miehenalku. Hän on oikea monitoimimies, joka osaa vähän kaikkea. Luonteeltaan Riksa on hieman varovainen ja ehkä hieman hiljainenkin - ainakin aluksi - mutta Hepen lailla lempeä sielu, jolta löytyy myös rutkasti huumorimieltä. Tämä mies on vakaa ja rauhallinen kuin kallio. Riksa vastaa maatalouspuolesta ja pienimuotoisesta yritystoiminnasta. Kesät hän huolehtii viljapelloistaan ja talvisin hän toimii lähialueilla auramiehenä ja järjestää rekiajeluita erilaisiin tapahtumiin. Tallissakin häneen saattaa törmätä aina, kun hänellä on ylimääräistä aikaa.

Perheen kaksi ja puoli vuotta vanha poika Oliver on ulkonäöllisesti kopio isästään sinisine silmineen ja vaaleine pellavahiuksineen. Luonteeltaan hän on kuitenkin selvästi vanhempiaan vilkkaampi. Touhukas poika haluaa olla aina kaikessa mukana, joten hänet löytääkin useimmiten kuljeksimasta äitinsä tai isänsä perästä, milloin tallista hevosten parista ja milloin ulkoa traktorin kyydistä. Oliver kulkee arkipäivisin päiväkodissa, ja viettää sitten muun ajan perheensä kanssa kotona.

Tilasta

Wanilia on alunperin ollut pieni muutamia lypsylehmiä pitänyt maalaistila, josta lehmät ovat aikaa myöten kadonneet ja ympäröivät pellon on otettu viljelykäyttöön. Kun Riksa sai tilan perinnöksi isovanhemmiltaan, päätettiin tilalla jatkaa peltojen viljelyä, sillä se oli vuosien saatossa todettu kannattavaksi. Niiden oheen perustettiin kuitenkin pientalli, jossa Hepe saattoi jatkaa hevosharrastustaan ja pitää rakkaat ratsunsa lähellään.

Hieman ränsistymään päässyt päärakennus kunnostettiin, ja vanhasta aitasta remontoitiin pieni mökki vieraita varten. Pihalta purettiin muutama liiteri ja niiden tilalle rakennettiin hevosia varten pari tarhaa ja ratsastuskenttä. Vanha kaivo naulattiin umpeen ja se toimii nykyään lähinnä vain koristuksena.

Suurimman muutoksen koki kuitenkin vanha navettarakennus, jonne pienen ulkoisen kunnostuksen lisäksi remontoitiin karsinat kymmenelle hevoselle. Yleisilme rakennuksen sisällä pyrittiin pitämään vanhahtavana, ja siksi karsinat ovatkin mahdollisimman yksinkertaisia ja tummaa maalaamatonta puuta ja lattia kuluneen näköistä betonia. Karsinoiden lisäksi navettarakennuksesta löytyy yleisenä varuste- ja rehuhuoneena toimiva pieni tila, sekä pikkuruinen mutta toimiva käymälä.

Wanilia on virtuaalitalli, eikä mikään tapahdu oikeasti.

©2018 Maalaistalli Wanilia - suntuubi.com